keskiviikko 21. elokuuta 2013

Sytykeruusuja

Lämmityskausi on kohta täällä taas eli sytykeruusuja tarvitaan. Onneksi ystävät ovat avittaneet tätä askartelua säästämällä kanamunakennoja. Alku tuntui todella hankalalta. En sitten millään jaksanut alkaa repimään ja pyörittämään. Kori odotteli puolillaan muutamia päiviä ennen oikean innostuksen iskeytymistä.


Sitten se kärpänen puraisi. Kahtena iltana tuli katsottua elokuvia ja pyöriteltyä kennoja sylissä. Lopunperin se sujui jo niin huomaamatta, että kennot loppui vauhdissa kesken =) 


Koko korillisen sain tehtyä. Yllättävän painava muuten tuollainen määrä ruusuja. Tässähän tuntee itsensä ihan kukkaistytöksi. Korillinen ruusuja pöydällä ;)


Se suurempi urakka on vielä edessä: kynttilän jämien sulattaminen ja ruusujen dippaaminen. Miten te olette sulattaneet kynttilät? Minä sulatin ennen vesihauteessa kahdella kattilalla. Vauhdoin sen ns.kynttiläkattilan säilyketölkkiin, koska se kattila mikä minulla oli, ei mahtunut kunnolla toisen kattilan sisään. Ja muutenkin se säilyketölkki on hyvä, koska se on suht kapea ja sulaneen steariinin syvyys on sellainen että ruusun saa hyvin dipattua. Eli kynttilöitä tarvii sulattaa kerrallaan vähemmän. Mutta siitä urakasta myöhemmin =)

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Neulomista ja askartelua

Siskoni odottaa uutta tulokasta,joten olen tehnyt tulevalle vauvelille sukat, lapaset ja myssyn. Sukat on tehty Junasukat-ohjeella. Ohje oli minulle uusi. Sukista tuli aivan ihanan pitkät. Lämmittää polven yli asti. Lapaset on tehty perusmallilla ilman peukaloa. Kypärämyssyn ohje on Novitalta. Tein koon 60cm. Lankana käytin Dropsin Alpacaa ja sitä kului yhteensä 58g.


Olen jo tuossa keväällä tehnyt kortin siskon poijalle, kun hän täytti 4 vuotta. Poika rakastaa leikkiä autoilla, joten moottoripelin laitoin korttiin =)


Laitoin takakanteen vielä kuvan mopon takaosasta, vaikka tosiasiassa tuo taitaa olla se sivuvaunu moposta. Pääasia että poitsu tykkäs =D



sunnuntai 11. elokuuta 2013

Blogin aloitus

Blogin aloittaminen ei olekaan ihan helppoa... Asetuksista ei löydykään sellaista mitä minä haluaisin. Muissa blogeissa näkyy kuva Tietoja minusta-kohdassa. En ole löytäyt sellaista kohtaa mihin kuvan laittaisin. Tai saatikka olisin kertonut jotain itsestäni. Osasin kuitenkin tuohon ylös laittaa tekstin, joten eiköhän se riitä tällä erää =D 

Ja toiseksi, olisin halunnut laittaa kuvan tuohon ylös, sainkin sen siihen, mutta kuva oli aivan jättiläismäinen eikä edes sievästi vaaka-asennossa niin kuin muilla. Poistin siis sen ja harjoittelen myöhemmin uudelleen. Älkää siis ihmetelkö kun kuvat tulee ja menee tai on miten sattuu ;)

Kaikki neuvot otetaan vastaan. Vaikka kyllähän tuolla ohjeita on, mutta jotenkin ne ainakin näin sunnuntaiaamuna tuntui tosi vaikeilta. 



Edit: Sain muokattua tietoja, kun löysin asetuksen jossa palattiin perinteiseen bloggeriin. Tai jotain sinnepäin...