maanantai 16. syyskuuta 2013

BARF-ruokaa koiralle

Tämä aihe poikkeaa blogini muista aiheista =) Meillä on kaksi koiraa ja heille syötämme raakaruokaa muun ruuan (nappulat ja kotiruoka) ohella. Meidän raakaruokamme koostuu lähinnä hirvenpyynnistä teurasvajalta saamista luista je lihanperskeistä sekä niistä lihanperskeistä mitä jää, kun itse laitamme lihoja pakkaseen. Monien mielestä meillä menee koirille parempia lihoja kuin mitä monet ihmiset käyttävät ruuanvalmistukseen. Olen sanonut, että niin kauan kuin minulla on varaa valkata niin näin tapahtuu ;) 

Nyt sitten sainkin ystävältäni facebookissa linkin mistä saa ilmaiseksi kokeiluun raakaruokaa koiralle. Tottakai minä olin innostunut asiasta ja haluan jakaa tätä asiaa myös eteen päin ja antaa muillekin mahdollisuuden päästä kokeileemaan koirilleen tätä =) Tarjous ilmaiseen 800g MUSH B.A.R.F. Vaisto-koiranruokapussiin on voimassa 23.9.2013 asti. Kannattaa siis toimia nopeasti! 





torstai 5. syyskuuta 2013

Juhannusruusu virkattuna

Sytykeruusut saivat jäädä joksikin aikaa tämän toisen ruusun tieltä. Mulla on tapana aloitella eri projekteja ja lopetella niitä ...mmm... sitten joskus. Laatikoista löytyy päättelemättömiä huiveja, puoli valmiita töitä ja suunnitteilla olevia ja jopa valmiita. Nytkin itse asiassa pöydän väliköstä (lehtien keskeltä) pilkistää virkattu tiskirätti, jonka voisi laittaa tänne =) Nyt oli vain pakko saada tehdä jotain muuta kuin sytykkeitä. Sain tuttavalta beigen värisiä lakanoita pari kappaletta ja siitä se sitten lähti. Lakanoiden repimistä ja ohjeen etsimistä. Sitten löytyikin tämä ihana Juhannusruusu-matto


Lakanoiden repiminen oli toisaalta ihan mukavaa, mutta se pölyn ja lankojen määrä... Minähän tietenkin keskityin samalla johonkin hyvään telkkariohjelmaan, joten repäisin monta kertaa lakanasuikaleen reunan loppuun asti. Eli keriä oli sitten useampia. Siinäpä sitten miettimään, että miten yhdistän lakananauhat yhteen. Päättelytyö on vihatuinta hommaa neulonta ja virkkaustöissä, siis ainakin minun mielestä. Tulin sitten siihen tulokseen, että ompelen muutamalla pistolla nauhat/kuteet yhteen. Kavensin hieman päitä, koska siitä tulis muuten niin paksu. Oikein hyvin toimi =)


Virkkailin mattoa useampana päivänä. Tarkistin tuossa, että aloitin lakanoiden repimisen 25.8. ja tänään 5.9. päättelin työn. Minusta tuntui, että olen tehny tuota mattoa iän päivän, mutta eihän siinä nyt niin kauan mennykkään. Olen tehnytkin tuota mattoa vain silloin tällöin hetken aikaa. Jos ostaisi oikean kuteen ja tekisi siitä, aktiivinen tekoaika lyhenisi paljon, koska tuo lakanakude takelteli. Sen reunoista irtoili lankaa mikä tarttui ja hidasti. Lisäksi koukku takelteli muuten vain ryttyihin. Mutta aion silti tehdä vielä lakanamattoja =) Tuohon mattoon meni vajaa kaksi lakanaa. Leveyttä matolla on 96 cm. Koukkukoko 8mm. Ohjeesta poiketen, tein pari ylimääräistä kierrosta saadakseni suuremman maton. Kuvion isontaminen onnistui jopa minulta joka ei ymmärrä virkkauksesta juurikaan yhtään. Tämä oli todella helppo ohje, suosittelen.


Yhtenä tulevana projektina olisi keinutuolin päällisen/maton/liinan teko. Millä nimellä tuota istuinsuojaa kutsutaan? Olisko teillä vinkkejä? Mikä materiaali, virkaten, ommellen, väri? Meillä on aika hillityt(?) maanläheiset värit (tai ainakin muuttumassa pikkuhiljaa yhtenäisempään) vihreän ja ruskean eri sävyt yhdistettynä valkoiseen. Tässäpä siis lisää mietittävää muiden suunnitelmien lisäksi. Ihanaa syksyn alkua kaikille!