torstai 10. lokakuuta 2013

Sytykeruusut jatkuu

Aika on hurahtanut siivillä sitten viime kerran. Sain tehtyä vielä hieman lisää ruusuja ennen dippausta. Enpähän hoksinut ottaa lopullisesta ruusukeosta kuvaa. Tässä nähdään alkutilannetta: Kynttilänjämiä ja joitakin vanhoja kokonaisia kynttilöitä täysi korillinen. Ihanaa, kun ystävät keräävät näitä minulle =)

Tässä on aloitettu jo kynttilöiden sulatus. Käytän perinteistä vesihauteessa sulattamista. Täytyy vielä jonain päivänä miettiä hieman tuota systeemiä, kun tuo kattila on niin pieni ja saan sotkettua koko hellan aina steariiniroiskeilla... Meinaan että, jos kattila olisi suurempi/leveämpi niin ne roiskeet tipahtaisi (ehkä) sinne veteen eikä lieden päälle.


Mutta muutoin tuo tuntuu minusta hyvältä systeemiltä. Steariininestettä voi sulattaa paljon, jotta ruusun voi dipata uppeluksiin eikä tarvi käännellä ja väännellä vähässä määrässä. Toisaalta jos laittaisin isomman kattilan ja ottaisin tuon pikkukattilan säilykepurkin sijaan dippausastiaksi. Ottaisin vain kahvan pois. Hmmm... ehkä se vois olla hyvä idea. Mutta toisaalta kynttilöitä pitäis sulattaa enemmän,että sais nestekorkeuden sellaiseksi, että ruusun voi dipata uppeluksiin asti. 


Dippasin ruusut vain yhteen kertaan. Olen joskus dipannut kahteen kertaan, mutta käytössä olemme todenneet ettei niillä niin suurta eroa ole palamisen keston suhteen. Eli yksi kerta saa riittää =) Olishan ne hienompia ja värit näkyis paremmin jos kahteen kertaan kastais ne.
 


Tässä nyt tällä erää näistä ruusuista. Osa on vielä dippailematta, joten palaan vielä viimeisten dippausten jälkeen ja näette minkälaisen kasan olen tehnyt =)

Ihania loppusyksyn päiviä ja iltoja teille kaikille! Pieni pakkanen on näköjään hiipinyt näille kulmille. Saa nähdä onko aamulla lunta =D

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Hei. Tuolta Omat tekeleet -blogin kautta löysin tänne (siellä oli meille molemmille haaste).
Pakko sanoa tuosta ruusujen dippailusta, kun itsekin sitä oon tehny.
Minä laitan ruusut jäähtymään hellan viereen leivinpaperin päälle. Kun kattilassa on kahva (niin kuin sinullakin näyttää olevan), niin sitä kattilaa on ihan näppärä nostaa sinne leivinpaperin lähelle.
Ei valu steariinit hellalle :-)
Laitan blogisi seurantaan ja jään odottelemaan lisää kuvia ruusuista. Itsellänikin olisi 3 kennoa odottelemassa :-D